Start
Sitestruktur
Sökmotorsoptimering
Sökmotorannonsering
Domännamn
Marknadsföring
Analysera trafik
Marknadsundersökning
Dåliga exempel
Bra exempel
Komma igång
Frågor & Svar
Press
i-Strategi Blogg
Löderups Äng

Om oss


Internetstrategi - frågor och svar

Här lägger vi upp frågor och svar på ett antal av de frågeställningar vi har fått. Vill ni fråga något maila oss så svarar vi i mån av tid. När ni mailar godkänner ni även att vi kan publicera frågan på internet, givetvis utan personliga data.

Vill ha egen sökning på min sajt. Vill dock INTE ha Googles annonser som kommer upp. Något förslag?

En bra tjänst är FreeFind där du kan få detta helt gratis, dock får du då några Overture-annonser högst upp. Från USD 5 / månad kan du bli av med dessa. Bra, billigt och snabbt! En vettig söktjänst på varje sajt är nästan nödvändigt idag då folk vant sig vid att söka på internet!
Anders

Jag undrar om det finns en gratistjänst där man får SMS när sin egen sajt går ner.

Vad jag vet finns det inte detta, dock finns det gratis email när en sajt går ner, t ex Siteuptime. Sedan kan man koppla emailet till en billig email till SMS tjänst. Låter krångligt men är enkelt. Gå till övervakning av sajt-sidan och läs hur man gör.
Anders


Hur viktigt är metataggar för att man ska komma högt i Google.

Egentligen är det inte speciellt viktigt. Själva title och description kan vara bra att lägga ner tid på. De ord som är i title är väldigt viktiga ur sökperspektiv och orden in description är de som visas bland sökresultaten hos Google, om man nu har description.
Anders


Vad är viktigast för att komma högt hos sökmotorer.

I korthet är det viktigaste att du har en bra sida och beskriver sidan bra i Title och i själva texten. Har du en bra sida kommer många länka till dig och det gillar sökmotorerna!
Anders


Hur många hittar sidorna via Sökmotorer i jämförelse med att gå direkt.

De siffror jag sett mest och ofta är att 60-80% kommer till sajter via sökmotorer. Dock är det väldigt svårt att sätta en korrekt siffra på detta.
Anders


Kan man använda frames (ramar) och ändå få det att fungera med sökmotorer.

Självklart kan man det. Dock ska man då tänka på att använda sig av noframes och där skriva den synliga texten från hemsidan. Man bör även länka till en sitemap från noframes så motorerna hittar alla länkar.
Anders


Kan sökmotorerna följa länkar via en JavaScript-meny.

Jag är inte helt säker på det, det har varit problem med det tidigare. Mitt bästa tips är att se till att det går att nå en sitemap från själva index.html-sidan
Anders


Start | Sitestruktur | Sökordsoptimering | Domäner | Internetfrågor | Marknadsundersökning | Marknadsföring | Sökordsannonsering |